Monday, July 2, 2012

Kurma oh kurma...

salam,
nih aku nak bg tau..aku ni kerja sbgai penganalisis...cewahhh....kerja kilang jer..tp bhgn analysis...1 hari ada sorang kwn balik dr umrah..dia bagi la aku kurma nih..pastru dia bg tau..jgn buang biji kurma tu merata2..b'coz..menurut org arab sana..biji kurma tu ada tertulis kalimah allah @ muhammad..ermm..kurma nih mahal...aku x ingat brp elr..dia ckp...1 kilo dlm beratus2 gak ler...aku dpt 3 biji...jer kurma nih..lps mkn aku nih pun bawa masuk dlm lab..aku kerja dlm lab..maklumla....penganalisis..cewahh....ishhh..nak habaq..ari tuh aku mmg x dak kerja langsung...aku pun try la..tgk kat microscope....yg low magnification jer..kalo yg high mag..x nampak....last2 ada la 1/3 biji tu ada kalimah allah tp sama2 jer...tu pun aku confirmkan berdua dgn kawan aku...bila aku send email kat kawan yg kasi buah kurma tu..dia pun ckp...ahhh..nampak samar...gak....ermm...nih photonya...





No comments:

Post a Comment